Kárpitozás

    Idősebb Móritz Miklós 1937-ben letett mestervizsgája után nyitotta meg a Móritz kárpitos műhelyt, amely 1938. január elsejei megalapítása óta a mai napig folyamatosan várja megrendelőit. Az elmúlt 70 évben vállalkozásunk a kornak megfelelően változott, hogy ügyfeleink igényeit mindig teljesíteni tudjuk.
    1938 és 1945 között műhelyünkben 12 segéd dolgozott, közel 200 négyzetméteren. Ezekben az években a fő profilunk az ülőbútorok gyártása volt. Az akkori szokásoknak megfelelően az arisztokrácia részére a bútorok felújítását helyben végeztük, többek közt az Eszterházy, Nádasdy és Endrődy kastélyokban.
    1945 után a munka tovább folyt, kisipari körülmények közt, kevesebb munkással, kisebb műhelyben. Ekkor a kor divatjának megfelelő bútorokat készítettünk. Az 1960-as évektől megrendelőink köre tovább bővült, vendéglátóipari cégek, szállodák fordultak hozzánk bizalommal. Számukra nemcsak ülőbútorok kárpitozását végeztük el, hanem teljes belső kárpitozási munkákat, sötétítők, függönyök készítését, valamint ajtók kárpitozását is.
    1975-től nagyobb figyelmet fordítottunk az antik ülőbútorok restaurálására és felújítására. Ezen bútorok esetében mindig a kornak megfelelő hagyományos és természetes anyagokkal dolgozunk.
    Manapság fő profilunkat az antik bútorok felújítás és restaurálása adja, de más, a kárpitos szakmába vágó munkákat is elvállalunk. A műhelyt az alapító fia, ifjabb Móritz Miklós vezeti, aki 1972-ben vizsgázott le és kapta meg a "Kárpitosmesteri" címet.